10000 stappen per dag

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
10000 stappen per dag

Bij bewegen denkt u misschien direct aan een zeer intensieve work-out van 2 uur, die gepaard gaat met bloed, zweet en tranen. Dat hoeft niet per se het geval te zijn; ook door te wandelen kunt u uw leefstijl veranderen. Maar hoeveel stappen komen overeen met een gezonde leefstijl?

10.000 stappen per dag
Bij bewegen denkt u misschien direct aan een zeer intensieve work-out van 2 uur, die gepaard gaat met bloed, zweet en tranen. Dat hoeft niet per se het geval te zijn; ook door te wandelen kunt u uw leefstijl veranderen. Maar hoeveel stappen komen overeen met een gezonde leefstijl?
 

- 0 tot 4999 stappen: U heeft waarschijnlijk een zittende leefstijl. Een zittende leefstijl vormt een risicofactor voor hart- en vaatziekten.
- 5000 – 7499 stappen: U bent licht actief en zou eigenlijk nog meer moeten bewegen.
- 7500 – 9900 stappen: U heeft een matig actieve leefstijl.
- Vanaf 10.000 stappen: U heeft een gezonde leefstijl!
- Vanaf 12.500 stappen: U heeft een zeer actieve leefstijl en hoeft zich niet druk te maken dat u te weinig beweegt.


 Een mens zet gemiddeld 6.000 stappen per dag, terwijl dat er eigenlijk 10.000 per dag zouden moeten zijn. De resterende 4.000 stappen komen overeen met een half uurtje stevig doorwandelen. 10.000 stappen komt overeen met ongeveer 7.5 kilometer. Wanneer iemand streeft naar gewichtsverlies moet het aantal stappen per dag tussen de 12.500 en 15.000 liggen.

 

10.000 stappen: verbeterde gezondheid en vetverbranding
Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat het zetten van 10.000 stappen per dag op een middelmatige intensiteit effectiever is voor de gezondheid en vetverbranding dan een bezoek aan de sportschool. De achterliggende reden is dat bij matige inspanning (op 60 tot 70% van de maximale hartslag) vet wordt verbrand. Bij een hogere intensiteit, wat meestal het geval is in de sportschool, worden voornamelijk koolhydraten verbrand.
 

Stappenteller
Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste vorm van bewegen. Het kan waar en wanneer u maar wilt. Wellicht heeft u totaal geen idee hoeveel stappen u per dag zet. Een stappenteller, ook wel podometer, kan bijdragen om het inzicht hierin te vergroten. Daarnaast kan een stappenteller motiverend werken, doordat u graag die 10.000 stappen bereikt. Een stappenteller is een klein apparaatje dat u gedurende de gehele dag bij u draagt en de dagelijkse activiteit registreert.
 

Verschillende soorten stappentellers
Tech66 biedt verschillende soorten stappentellers aan. De meest simpele stappenteller registreert enkel het aantal genomen stappen op een dag. Maar wij hebben ook zeer geavanceerde stappentellers in ons assortiment die beschikken over vele uitgebreide functies, zoals: een klok, afstandsmeter, caloriemeter, vetverbranding, 3D meter en een geheugen tot 7 dagen. Niet elke stappenteller hoeft u aan uw broek te bevestigen. Er zijn ook stappentellers die u bijvoorbeeld in uw zak of tas kunt steken.
 

Inactiviteit is het nieuwe roken
Dat het aantal mensen met obesitas enorm is toegenomen de afgelopen jaren is geen nieuws meer. Er wordt door verschillende professoren beweerd dat inactiviteit ‘het nieuwe roken’ is. Het zijn de ziektes die ontstaan ten gevolge van inactiviteit die juist goed te voorkomen zijn. Wandelen is al genoeg om uw leefstijl aan te passen. Een stappenteller kan inzicht geven in het aantal genomen stappen op een dag en uw stimuleren om de aanbevolen 10.000 stappen per dag te behalen!
 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017