Alles weten over een GPS-tracker!

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
Alles weten over een GPS-tracker!

Waarschijnlijk heeft u wel eens van GPS-trackers gehoord, maar wat houdt het nu precies in? GPS tracking is, zonder twijfel, een van de meeste efficiënte methodes om een object of persoon te volgen. GPS (Global Positioning System) bestaat uit een netwerk van satellieten en ontvangers om de exacte locatie van objecten en mensen op aarde te bepalen. Uiteraard heeft iedere GPS-tracker zo zijn eigen functies en specificaties. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden die een GPS-tracker kan bieden.

Toelichting Specificaties

Geofence
Elke GPS-tracker die wij aanbieden heeft de functie Geofence. Geofence geeft aan dat een wanneer de tracker een bepaald gebied verlaat er een alarmfunctie kan worden ingesteld. Er kan dus bijvoorbeeld vooraf worden ingesteld dat wanneer een voertuig omgeving Amsterdam verlaat dat er een alarmsignaal wordt afgegeven.


Alarmknop
Met de SOS-functie kunt u uw gegevens doorsturen over uw locatie in een noodsituatie. Deze functie moet vooraf worden ingesteld en hier moet uiteraard een telefoonnummer aangekoppeld worden waar de gegevens op ontvangen kunnen worden.


Live-tracking

Een aantal GPS-trackers heeft de functie live-tracking. Bij de GPS-trackers ontvangt u dan een instructie voor een smartphone-app. Via deze app kunt u exact zien waar en wanneer de tracker zich begeeft. Deze functie stippelt precies de route uit waar het object of de persoon zich begeeft. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om dit volgsysteem te installeren op uw tablet of computer.


Bewegings-en snelheidsalarm

Elke GPS-tracker bevat een bewegingsalarm. Dit houdt in dat er pas een signaal wordt afgegeven wanneer het voertuig beweegt. Een aantal GPS-trackers bevat zelfs een snelheidsalarm. Dit houdt in dat de tracker de snelheid kan meten van een bepaald voertuig waar de tracker op is geïnstalleerd.


Magneet

Een aantal GPS-trackers uit ons assortiment bevat een magneetstrip. Door deze magneet kan de tracker gemakkelijk worden geplaatst onder een bepaald voertuig.


Traffic Mode

In de traffic modus verzendt de GPS-tracker alleen informatie bij beweging. Wanneer het apparaat stilstaat gaat hij in de slaapmodus, om de batterij te besparen. Wanneer de tracker weer beweging registreert zal hij weer data verzamelen.


Vergelijkingstabel

 
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017