Bluetooth headphone of oortjes

  • Geplaatst op
  • Door Brenda Bonte
  • 0
Bluetooth headphone of oortjes

Tegenwoordig luistert iedereen altijd en overal naar muziek. Op het moment dat u thuis bent kan dit gewoon via speakers of de radio. Onderweg, op straat en in openbare ruimtes is het natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen mee kan genieten van de muziek die u luistert. Daarom zijn oordopjes en headphones erg populair en is er een ruim assortiment te vinden op internet. Het verschilt per persoon wat voor een soort koptelefoon of oordopjes het beste is. In dit blog zullen we een aantal verschillende soorten en functies van headphones en oordopjes benoemen zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken tussen het ruime aanbod.

Hoe wordt de prijs van een headphone bepaalt?

Mensen zijn vaak geneigd om te geloven dat een dure koptelefoon een betere kwaliteit heeft. Dit is zeker niet in alle gevallen waar. Het klopt dat koptelefoons beschikbaar zijn in verschillende kwaliteiten, maar vaak is het niet de prijs die veel zegt over de kwaliteit van de hoofdtelefoons. Vooral bij grote en beroemde merken betaald u veel extra voor de merknaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote merknamen zoals Beats by Dre en Philips. Daarnaast wordt er voor hoofdtelefoons van kleinere en onbekende merken vaak weinig reclame gemaakt. Doordat deze bedrijven geen marketing kosten maken kunnen ze de prijs van de koptelefoon laag houden. Bij de kleinere merken is het dus vaak wel zo dat de prijs bepaalt wordt aan de hand van de kwaliteit van de koptelefoon. Merken die betaalbaar zijn en toch kwaliteit leveren zijn bijvoorbeeld; Kanen, Sound Friend en Ko-Star.  Bij grote merken betaald u vaak veel geld, omdat de merken ook de kosten voor marketing doorberekenen aan de klanten en daarnaast een grotere marge pakken. Bij het kiezen van een geschikte headphone is het dus belangrijk om uw keuze niet te baseren op de prijs of het merk. Het is beter om goed te kijken naar de specificaties over de koptelefoons of oordopjes. Hieronder zullen we uitleggen welke specificaties belangrijk zijn en welke keuzes u moet maken voordat u een headphone of oordopje aanschaft.


Waarvoor gaat u de headset gebruiken?

Voordat u een headset gaat kopen is het belangrijk om te bepalen waarvoor u de headphone of oordopjes nodig heeft. Gaat u hem vooral gebruiken om onderweg naar muziek te luisteren? Wilt u een koptelefoon zodat niemand last heeft van het geluid terwijl u aan het gamen bent, wilt u de headphone kunnen gebruiken tijdens het sporten of heeft u de koptelefoon nodig zodat u via Skype dingen kunt bespreken op het werk? Voor al deze situaties zijn er verschillende headphones en oordopjes gemaakt.
 

Keuze maken tussen oordopjes of koptelefoons

De volgende keuze die u zult moeten maken is of uw voorkeur ligt bij het dragen van een koptelefoon of oordopjes. Dit verschilt erg per persoon. Het verschil is dat oordopjes vaak kleiner en minder opvallend zijn dan koptelefoon. Daarbij draagt u de oordopjes in uw oren, sommige mensen vinden dit ideaal en andere mensen vinden dat heel vervelend. Een headphone gaat meestal niet in uw oren, maar er overheen. Er zijn echter ook speciale in ear koptelefoons. Deze blijven vaak beter zitten dan reguliere koptelefoons. Ook kan een hoofdtelefoon gebruikt worden als leuk accessoire. U kunt een koptelefoon dus gemakkelijker onderdeel maken van uw outfit dan oordopjes.
 

De uitstraling van de headphone of oordopjes

Zodra u de keuze heeft gemaakt tussen oordopjes of een headphone wordt het tijd om te bedenken hoeveel waarde u hecht aan de uitstraling van de koptelefoon of oordopjes. Van beide zijn er verschillende varianten. Vooral hoofdtelefoons worden geleverd in vele verschillen kleuren en design. Maar ook voor oordopjes zien we steeds meer verschillende designs en kleuren op de markt komen. U kunt voor u zelf bepalen hoeveel waarde u hecht aan het design en dit meenemen in de uiteindelijke keuze van uw koptelefoon of oordopjes.
 

Welke specificaties zijn belangrijk bij headphones en oordopjes?

Zodra deze drie keuzes zijn gemaakt kunt u meer gaan letten op de specificaties. Hieronder zullen wel uitleggen over welke functies een koptelefoon en oordopjes kunnen beschikken.
 

Bass boost

Sommige koptelefoons en oordopjes zijn beter voor muziek met een sterke Bass erin. Bij veel koptelefoons en oordopjes wordt het geluid van de Bass afgevlakt. Dit kan erg vervelend zijn voor mensen die veel naar muziek luisteren met een sterke Bass. Vaak wordt er in de productomschrijving of de naam aangegeven of de oordopjes geschikt zijn voor muziek met een sterke Bass.
 

Geluid reducerend

Tegenwoordig worden veel hoofdtelefoons en oordopjes gemaakt met een noise cancelling effect. Hierdoor worden geluid van buitenaf geblokkeerd. Dit zorgt ervoor dat u zich beter op een gesprek of de muziek kunt concentreren. Vooral voor mensen die muziek produceren is een koptelefoon met noise cancelling erg belangrijk. Maar ook als u ergens werkt waar veel lawaai is kan dit goed van pas komen.
 

Microfoon

Veel headphones en oordopjes zijn uitgerust met een microfoontje. Het voordeel hiervan is dat u een telefoongesprek kunt voeren zonder eerst de oordopjes te hoeven verwijderen. Dit is zelfs beter voor uw gezondheid omdat uw hersenen niet de volle straling van uw telefoon opvangen.
 

Volumeregelaar

Sommige hoofdtelefoons en ear plugs zijn uitgerust met een volumeregelaar. Hierdoor kunt u via de headphone of de oordopjes bepalen hoe hard de muziek moet. Ook zijn er koptelefoons en oordopjes die beschikken over een knop om gesprekken op te nemen en te beëindigen. Vaak zijn draadloze koptelefoons uitgerust met meer knopjes dan de hoofdtelefoons met draad.
 

Draadloos / Bedraad

Sommige koptelefoons werken doormiddel van een draad. Er zijn ook hoofdtelefoons die gebruik maken van een bluetooth verbinding. Deze headphones bieden meer bewegingsvrijheid en werken vaak tot tien meter verwijdert van het apparaat waarmee ze verbonden zijn. De koptelefoon LC-8200 is bijvoorbeeld en erg fijne draadloze koptelefoon, die daarnaast erg licht is waardoor hij comfortabel te dragen is.
 

Headphones en oordopjes voor speciale doeleindes

Waar de meeste koptelefoons en oordopjes gemaakt zijn voor bellen en muziek luisteren zijn er ook hoofdtelefoons gemaakt voor mensen met speciale wensen. Er zijn bijvoorbeeld hoofdtelefoons en oordopjes die geschikt zijn om mee te sporten. Ook zijn er headphones gemaakt die extra geschikt zijn voor Gamers. Voor gamers is bijvoorbeeld de Sound Friend SH-010 een erg geschikte koptelefoon. Dit komt omdat de koptelefoon een goede geluidskwaliteit heeft en een handige microfoon zodat u onder het gamen kunt praten met andere gamers.
 

Gewicht en afmetingen

Het gewicht en de afmetingen zijn voornamelijk belangrijk voor mensen die vaak onderweg zijn of de koptelefoon lange periodes achter elkaar willen dragen. Als u veel onderweg bent is het aan te raden om een compact model te nemen, die u gemakkelijk mee kunt nemen. Kanen heeft bijvoorbeeld verschillende hoofdtelefoons die compact zijn en die u daarnaast kunt inklappen. Verder zijn oordopjes ook erg handig voor mensen die veel onderweg zijn. Dit komt doordat ze gemakkelijk mee te nemen zijn en bijna geen ruimte in nemen in uw tas.
 
 

Hoofdtelefoons en oordopjes zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Maar zorg er dus voor dat u niet onnodige veel geld uitgeeft aan een koptelefoon van een duur merk. En kijk vooral niet alleen naar merken als Philips en Beats by Dre, maar probeer ook merken als Sound Friend, Kanen, JKATOP, Goobay en Ko-Star. Bezoek Tech66.nl op ShopMania

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017