Bluetooth vs. kabel: welke selfiestick kies jij?

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
Bluetooth vs. kabel: welke selfiestick kies jij?

Het maken van selfies is niet meer compleet zonder selfiestick. Een selfiestick maakt het mogelijk om niet alleen je hoofd op de foto te zetten, maar ook een groot deel van de achtergrond. Selfiesticks zijn er in verschillende soorten en maten. Zo bestaan er selfiesticks die verbinding maken met je smartphone door middel van bluetooth, of selfiesticks die je aansluit op je smartphone met behulp van een kabeltje. De voor- en nadelen van deze twee soorten selfiesticks zetten we in deze blog op een rijtje.

Voor elke smartphone: de bekabelde selfiestick
De bekabelde selfiestick werkt, zoals de naam al zegt, met een kabeltje. Dit kabeltje sluit aan op de audiopoort in uw smartphone, waar u normaal gesproken uw oortjes of koptelefoon in zou pluggen. Het voordeel van een selfiestick die je aansluit met behulp van een kabeltje is dat je meteen kunt beginnen met het maken van foto’s. Er zit een knop op de handgreep van de selfiestick waarmee foto’s kunnen worden gemaakt. Een kabeltje zorgt nauwelijks voor vertraging van de reactietijd van het maken van een foto. Een nadeel is dat door op de selfiestick te drukken, je kans hebt dat foto’s onscherp worden, omdat je de stick beweegt. Ook zijn kabeltjes kwetsbaar en kan het voorkomen dat de stick onbruikbaar raakt. Met en zonder afstandsbediening: de bluetooth selfiestick
Een bluetooth selfiestick is er in twee vormen:
- Met aparte afdrukknop
- Met een ingebouwde afdrukknop

Sticks met een ingebouwde afdrukknop maken verbinding met je smartphone via bluetooth. Het komt voor dat niet elke smartphone geschikt is voor elke selfiestick, dit ligt aan de versie van het besturingssysteem dat op de smartphone zit. Ook moeten deze selfiesticks worden opgeladen vanwege het bluetooth-signaal dat ze uitzenden, en kunt u ze dus niet altijd gebruiken, in tegenstelling tot bekabelde selfiesticks. Een voordeel is dat er geen kabeltjes zijn die snel stuk kunnen gaan.
Sommige selfiesticks werken met een remote controller. In plaats van de selfiestick maakt u nu verbinding met uw smartphone met deze remote controller of afstandsbediening. Dit is een klein knopje waarmee je een foto kunt maken, en het voordeel is dat u de selfiestick niet uit positie brengt door erop te drukken. Bovendien kunt u de afstandsbediening ook gebruiken zonder een selfiestick.

 

Wat vind je prettig?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een bepaalde selfiestick kiest. Hieronder de voordelen op een rijtje. Kiest u voor een bekabelde selfiestick, dan is deze:
- Direct te gebruiken, geen bluetooth nodig;
- Geschikt voor elke soort smartphone in tegenstelling tot bluetooth selfiesticks.
Heeft u liever een bluetooth selfiestick, dan biedt deze de volgende voordelen:
- Geen kwetsbare kabeltjes waardoor de stick niet meer is te gebruiken
- Gebruik een remote controller om bewogen foto’s te voorkomen
 

Hoe dan ook, een selfiestick is een must have op elke vakantie, elk feest of elk concert. Het is een goed verlengstuk van je arm, waardoor je nog beter de sfeer van een bepaald moment kunt vastleggen en herinneringen kunt maken voor het leven.

  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017