Dashboard camera als bewijs

  • Geplaatst op
  • Door Jean-nara
  • 0
Dashboard camera als bewijs

De meesten van ons zijn wel bekend met de dashcam, de compacte camera die je meestal bij je achteruitkijkspiegel bevestigd om beeldmateriaal te verzamelen. Sommigen zullen zich afvragen “waarom beeldmateriaal verzamelen”? Hier zijn meerdere antwoorden voor. De waaghalzen onder ons vinden het gewoon weg leuk om beelden terug te kunnen kijken waarop ze hun rijvaardigheden laten zien. Anderen gebruiken het als mogelijk bewijsmateriaal. Ik zie je nu denken bewijsmateriaal? Maar waarvoor dan? Lees verder dan zal ik je er wat meer over vertellen.

Bewijsmateriaal

Ja het beeldmateriaal van je dashcam kan ik verschillende gevallen als bewijs worden gebruikt. Bij bijvoorbeeld auto ongelukken. Het beeldmateriaal liegt namelijk nooit en geeft de omstandigheden waaronder het ongeluk plaats vind perfect weer. Vele malen beter dan ooggetuige verslagen dat zouden kunnen doen. Een camera legt alles namelijk vast zonder zelf emoties eraan toe te voegen of eigen perceptie. Een camera heeft ook geen voorkeur voor geen van de partijen die zijn betrokken bij het ongeluk.
 

Je verzekeraar zal het beeldmateriaal van je dashcam waarderen aangezien het bijdraagt aan een snelle afhandeling van de schadeclaim.
 

Uit verhalen uit directe omgeving hebben we ook kunnen achterhalen dat het niet alleen als bewijsmateriaal kan dienen bij ongelukken maar ook bij mishandeling of vandalisme. Aangezien veel dashcams ook in werking treden bij beweging voor de auto. Zo heb je nog een extra vorm van beveiliging in je auto zitten naast het autoalarm.
 

Fraude

Het verzamelen van beeldmateriaal voorkomt ook dat je het slachtoffer kan worden van fraude. Het komt vooral voor in Amerika maar hier in Nederland kan je er ook slachtoffer van worden. Mensen die een financieel voordeel willen behalen uit een ongeluk. Zij doen een lichte verwonding veelal erger voorkomen dan het werkelijk is, waardoor jij als bestuurder opdraait voor alle medische kosten en wellicht ook voor een schadevergoeding.
 

Gelukkig zijn deze bedragen in Nederland een stuk lager dan in de USA waardoor mensen minder snel deze vorm van fraude zullen proberen uit te voeren.
 

Ik zou zeggen begin rond te kijken in ons ruime assortiment aan dashcams welke het beste bij jou zou passen. Er zijn namelijk een behoorlijk aantal verschillende vormen dashcams en ook diverse prijs categorieen.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017