Digitale slechte gewoonten.

  • Geplaatst op
  • Door Jean-nara
  • 0
Digitale slechte gewoonten.

We zijn nu alweer een aantal weken in 2016. Hoe gaat het met jou goede voornemens? Wat waren eigenlijk jou goede voornemens? Heb je besloten dat je dit jaar moet gaan besparen op je uitgaven? Vind je dat je teveel online aanwezig bent? Of pak jij je slechte digitale gewoontes aan?
En hier rijst natuurlijk de vraag welke slechte digitale gewoonten zijn er zoal?

Slechte e-mail etiquette

Dit is met name een slechte gewoonte als je op een kantoor werkt. Ook als student is slechte e-mail etiquette een slechte gewoonte. En het lastige is deze gewoonte is er onbewust ingeslopen aangezien we tegenwoordig onze e-mails vanaf elke willekeurige plek kunnen beantwoorden.
 

Met slechte e-mail etiquette doelen we op:
- mailen buiten kantoor tijden, ook al begint dit steeds meer een gewoonte te worden met de 24 uur wereld economie.
- super snel reageren op e-mails van collega’s, dit kan trouwens ook de indruk geven dat je niets te doen hebt.
- e-mails negeren doordat deze langdradig lijkt.
 

Voor degenen die lange mails schrijven op kantoor hier één tip: hou je mails kort en bondig. Heb je meerdere onderwerpen die je wilt bespreken via de mail? Stuur dan lossen mails met ieder een apart onderwerp zo maak je het voor je collega’s makkelijker om te prioriteiten te stellen.
 

Telefoon als verlenging van jezelf

Sinds we vrijwel allemaal een smartphone hebben lijkt deze wel een verlenging van onszelf te zijn geworden. We nemen onze telefoons zelf mee naar bed. En voor velen zal het kwijtraken van hun telefoon bijna het einde van de wereld betekenen.

Leg je telefoon wat vaker neer of zelfs helemaal weg. Want het is ongehoord om tijdens een etentje met vrienden of met zaken partners je aandacht niet volledig bij de ander te hebben.
 

Obsessief online gamen

Dit klinkt misschien als een ver gezochte slechte gewoonte maar het is er toch echt een. Er zijn tegenwoordig meer mensen verslaafd aan gamen op zich dan je zou denken. En dan hebben we het niet alleen over volwassenen, ook tieners en kinderen vertonen verslavingsverschijnselen.

Merk jij nu dat je vaak erg lang aan het gamen bent, zet dan een wekker voor jezelf voor wanneer je echt moet ophouden met gamen en iets anders moet gaan doen.
 

Social media

Social media als slechte gewoonte? Ja we rekenen het gebruik van social media tot een slechte gewoonte. De kans dat je op je social media kijkt vlak voor het slapen gaan en/of na het wakker worden is zeer groot. En afhankelijk van je leeftijd is de verleiding om tussendoor middels je smart phone op social media te kijken waarschijnlijk erg groot. Er is tegenwoordig niet voor niets een selfie generatie of millenial generatie, dit zijn 16 tot 34 jarigen die zich meer op zichzelf richten dan op de wereld rondom hen.
 

Vergeten data back-ups te maken

Vergeten om data back-ups te maken is een slechte gewoonte omdat al ons apparatuur uiteindelijk stuk kan gaan. En als je dan geen back-up hebt dan kan je veel mooie momenten en belangrijke stukken kwijt raken. Het is dan ook altijd verstandig om een back-up te maken of dit nu via een “cloud” is of via een externe hard disk. Wacht niet tot er iets drastisch gebeurt om daarna pas back-ups te gaan maken.


We hopen dat deze lijst met slechte gewoontes en tips om ze te verminderen of te voorkomen je een klein stukje vooruit zullen helpen. Je kan als het niet meteen lukt ook dit experiment op jezelf uitoefenen waarbij je 8 uur lang geen gebruik mag maken van elektronica en jezelf dan ook op ouderwetse wijze moet vermaken met een lange wandeling of een goed boek.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017