Gadgets in mijn auto sigarettenaansteker pluggen

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
Gadgets in mijn auto sigarettenaansteker pluggen

Iedereen heeft de sigarettenaansteker in de auto wel eens gezien, maar niet iedereen weet waarschijnlijk waarvoor deze dient en wat je er allemaal mee kunt doen. De mogelijkheden van de auto sigarettenaansteker reiken verder dan de meesten dachten. Deze blog richt zich op de verschillende gadgets die in de auto sigarettenaansteker kunnen worden geplugd.

Hoe werkt een sigarettenaansteker plug in de auto?
In de meeste auto’s is een sigarettenaansteker gemonteerd, vaak in het dashboard. Deze aansteker beschikt over een gloeispiraal. Deze gloeispiraal wordt elektrisch verhit door de accu van de auto. Wanneer je een sigaret wilt aansteken, kun je deze tegen de gloeidraad in de aansteker houden. Tegenwoordig wordt de sigarettenaansteker echter ook veel gebruikt om allerlei verschillende apparaten van stroom te voorzien.
 

Welke apparaten kan ik aansluiten op de sigarettenaansteker plug?
In principe is het mogelijk om alle apparaten met een sigarettenaansteker plug aan te sluiten. Apparaten die vaak worden gebruikt in een sigarettenaansteker zijn onder andere:
- Navigatieapparatuur
- (Portable) DVD-spelers
- MP3-spelers
- Autostofzuigers
- Opladers
- FM transmitter
- Etc.
 

Hieronder worden verschillende gadgets besproken die aangesloten kunnen worden op de sigarettenaansteker en oplossingen bieden voor een aantal problemen die zich in de auto voor kunnen doen:


Autostofzuiger
Wanneer je veel in de auto zit, wordt de auto waarschijnlijk snel vies: zand, kruimeltjes van eten, as van sigaretten, etc. Een schone auto is fijn, zeker als je veel autorijdt. Toch kost het vaak veel tijd om de auto schoon te maken. Met een autostofzuiger die wordt aangesloten op de sigaretten aansteker, kun je altijd en overal de auto schoonmaken. Handig voor in de file.


Smartphone opladen in de auto
Met het smartphonegebruik van vandaag de dag raken de batterijen van smartphones snel leeg. Het is erg handig om je smartphone tijdens het autorijden op te kunnen laden, zodat je niet meer met een lege telefoon zit. Er zijn diverse smartphone autoladers (geschikt voor allerlei smartphones) die door middel van de sigarettenaansteker de accu jouw telefoon weer opladen. Het is ook mogelijk om op deze manier bijvoorbeeld je tablet op te laden.


Eigen muziek luisteren in de auto
Als je de liedjes van de radio niet leuk vindt of misschien de reclames spuugzat bent, wil je misschien wel in staat kunnen zijn om alleen nog maar jouw eigen muziek af te spelen in de auto. Dat kan! In de sigarettenaansteker plug kan namelijk ook een FM transmitter worden gestoken. Een FM transmitter maakt het mogelijk om naar al jouw favoriete muziek te luisteren tijdens het autorijden. 


Mogelijkheden van sigarettenaansteker plug
Hoewel de sigarettenaansteker in de auto vroeger eigenlijk alleen werd gebruikt voor het aansteken van sigaretten, reiken de mogelijkheden van tegenwoordig veel verder. De oneindigheid aan apparatuur die in de sigarettenaansteker kan worden geplugd varieert van navigatiesystemen tot autoladers en van autostofzuiger tot FM transmitter. Autorijden was nog nooit zo leuk! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017