Goedkoper roken? Zelf sigaretten maken!

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
Goedkoper roken? Zelf sigaretten maken!

Naast de negatieve invloed die roken op de gezondheid heeft, is roken ook niet bevorderend voor je portemonnee. Door zelf je sigaretten te maken kun je minder geld uitgeven aan sigaretten. Wist je dat je hiermee honderden euro’s per jaar kunt besparen? In deze blog lees je hier meer over.

Wat heb je nodig voor het maken van je eigen sigaretten?
- Een sigarettenmachine, ook wel sigarettenmaker, hulzenvuller of hulzenstopper genoemd. Er zijn handmatige en elektrische/automatische sigarettenmachines.
- Sigarettenhulzen.
- Tabak. Los tabak is verkrijgbaar in blikken. Let op: je hebt hiervoor shag of niet-gesneden tabak nodig. Je kunt de hulzen niet vullen met gesneden sigarettentabak.
  

Handmatige sigarettenmachines
Een handmatige sigarettenmachine is een apparaat dat je gebruikt om de sigarettenhulzen te vullen met tabak. Je opent de klep van de hulzenstopper en verdeelt vervolgens maximaal 1 gram tabak gelijkmatig in de zogenaamde tabaksleuf. Daarna doe je een sigarettenhuls erin en sluit je de klep. Wanneer je de klep heen en weer schuift heb je je eigen sigaret gemaakt! Voor het beste resultaat klop je de sigaret nog een paar keer op een harde ondergrond, zodat de tabak goed in de huls zit.
 

Verschillende typen
Er zijn verschillende soorten handmatige sigarettenmachines op de markt. Tech66 heeft een zeer goedkope handmatige sigarettenmachine van J&S Supply en verschillende machines van het kwaliteitsmerk Mascotte. Sommige hebben een anti-slip bodem, bij andere is het mogelijk om de maat van de sigaret aan te passen. Alle handmatige sigarettenmachines zijn zeer makkelijk mee te nemen, waardoor je dus overal en altijd je eigen sigaretten kunt maken.
 

Elektrische sigarettenmachine
Het voordeel van een elektrische sigarettenmachine ten opzichte van een handmatige is dat je met deze nóg veel sneller en eenvoudiger sigaretten maakt. Door een automatische injectie hoef je alleen maar het tabak bij te vullen en de hulzen in het apparaat te doen. Met één haal aan de hendel is de perfecte sigaret binnen een mum van tijd klaar.
 

J&S Sigarettenmachine en Zorr Powermatic 2
Tech66 biedt twee verschillende elektrische sigarettenmachines aan: de J&S Elektrische Sigarettenmaker en de Zorr Powermatic 2. De Zorr Powermatic 2 is van uitstekende kwaliteit en de beste elektrische sigarettenmachine van dit moment. De J&S Elektrische Sigarettenmaker is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoper alternatief.Andere benodigdheden
Wij hebben ook een aantal andere producten die je goed kunt gebruiken wanneer je je eigen sigaretten maakt. Zo heeft Tech66 allerlei verschillende sigarettenhulzen, zowel van het bekende Mascotte als van een goedkoper merk. Daarnaast zijn er diverse sigarettenboxen beschikbaar. Hierin kun je je zelfgemaakte sigaretten beschermen, bewaren en meenemen.

 

Kosten van het maken van eigen sigaretten
Voor het maken van je eigen sigaretten heb je een sigarettenmachine, sigarettenhulzen en tabak nodig.
 

Sigarettenmachine
De sigarettenmachine is een eenmalige investering. De prijs hiervan loopt uiteen van €5 tot €95, afhankelijk van jouw wensen (bijvoorbeeld handmatig versus elektrisch).
 

Sigarettenhulzen
Er zijn verschillende merken sigarettenhulzen op de markt, die in kwaliteit verschillen. In de meeste doosjes sigarettenhulzen van €1,95 zitten 200 stuks. Dit betekent dat je per sigaret €1,95/200 = €0,00975 kwijt bent voor een sigarettenhuls: minder dan één cent dus!
 

Tabak
Tabak is per merk verkrijgbaar in een blik. In een 87.5 grams blik van Marlboro dat €15 kost gaan 180 sigaretten. Omgerekend zijn de kosten voor tabak per sigaret dus €15/180 = €0,08.
 

Wanneer je de kosten van een sigarettenhuls en de tabak bij elkaar op telt ben je per sigaret dus €0,01 + €0,08 = €0,09 per sigaret kwijt. Dit is wel exclusief de eenmalige aanschafprijs voor een sigarettenmachine. Op jaar basis scheelt dit echter zeer weinig.
 

Hoeveel geld bespaar ik door mijn eigen sigaretten te maken?
Een pakje met 19 sigaretten van Marlboro kost in de winkel €6. Eén sigaret kost dus €6/19 = €0,32. Per pakje kun je dus al 19 x (€0,32 - €0,09) = €4,23 besparen!

Aantal sigaretten            Kopen  Maken                 Ik bespaar per:                                dag         maand      jaar

10 sigaretten per dag    €3,16     €0,93                                                                    €2,23     €66,90       €802,80
20 sigaretten per dag    €6,32     €1,86                                                                    €4,46     €133,80   €1605,60          
30 sigaretten per dag    €9,47     €2,79                                                                    €6,68     €200,40    €2404,80         
 

Alternatieven om goedkoper te roken
Naast het zelf maken van sigaretten, zijn er ook andere manieren om goedkoper te roken:
- Als je sigaretten rookt van een A merk, stap dan over naar een B merk. Het nadeel van B merken is wel dat de smaak anders is.
- Koop je sigaretten belastingvrij op vakantie. Hier zit alleen wel een maximum aan en wellicht ga je niet zo vaak op vakantie.
- In plaats van sigaretten kun je sigaren gaan roken. Hiervan rookt men er over het algemeen minder op een dag.

Al met al is het zelf maken van je sigaretten wel de methode waarmee het meeste geld wordt bespaard.
 

“Do not save what is left after spending, but spend what is left after saving”
Zelf sigaretten maken is een goedkopere manier van roken dan sigaretten kopen in de winkel. Je kunt je eigen sigaretten maken met behulp van een sigarettenmachine. Dat kan handmatig of elektrisch. Door zelf je sigaretten te maken kun je op jaarbasis honderden soms wel duizenden euro’s besparen. Dit kun je nu aan allerlei andere dingen besteden!
 
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017