Hoe sluit ik mijn smartphone aan op mijn autoradio?

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
Hoe sluit ik mijn smartphone aan op mijn autoradio?

Uw smartphone staat boordevol liedjes waar u dagelijks van geniet. Helaas bent u tijdens het autorijden gebonden aan de muziek die op de autoradio wordt afgespeeld. Wilt u ook in de auto naar uw favoriete muziek van uw telefoon op de autoradio kunnen luisteren? Een FM-transmitter maakt dat mogelijk!

FM-transmitter
Een FM-transmitter of FM-zender is een klein apparaat dat inkomende signalen, van bijvoorbeeld uw smartphone, uitzendt op de FM-band. De frequentie waarop de signalen worden uitgezonden kan door uzelf worden ingesteld.
 Als u eenmaal in het bezit bent van een FM-transmitter, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk de muziek van uw telefoon afspelen op de autoradio. Hoe doet u dit?

1.Verbind de FM-transmitter met het desgewenste audioapparaat (iPod, smartphone, iPad, laptop, portable DVD-speler, etc.). Deze verbinding kan bij diverse FM-transmitters verschillend tot stand komen. Sommige FM-transmitters kunnen alleen muziek afspelen van audioapparaten met een audio-uitgang, andere FM-transmitters kunnen ook muziek aflezen van een micro SD-kaart of USB-stick.
2.Selecteer een lege FM-frequentie waarop u de muziek wilt uitzenden.
3.Selecteer op uw radio de gekozen FM-frequentie (van Stap 2).
4.Geniet nu van uw eigen muziek!


Aansluiten van een FM-transmitter
De meeste FM-transmitters moeten worden aangesloten op de 12V of 24V sigarettenaansteker van de auto. Een ander voordeel van het gebruik van een FM-transmitter, is dat het audioapparaat tijdens het beluisteren van muziek tegelijkertijd wordt opgeladen. U hoeft zich dus ook geen zorgen te maken dat uw smartphone (of ander audioapparaat) leeg raakt tijdens het beluisteren van uw muziek in de auto.


Verschillende soorten FM-transmitters
Tech66 heeft diverse FM-transmitter in het assortiment. De meeste FM-transmitters beschikken over een geheugen voor de gebruikte frequentie en het nummer dat als laatste is afgespeeld. De FM-transmitters lopen van eenvoudig tot zeer uitgebreid. De meest uitgebreide ondersteunt ook Bluetooth apparaten en een MMC-kaart.


Muziek afspelen via Bluetooth én handsfree bellen
De Bluetooth verbinding maakt het ook mogelijk om door middel van de FM-transmitter handsfree te bellen, dankzij de ingebouwde microfoon. Wanneer u wordt gebeld schakelt de FM-transmitter automatisch over en wanneer het gesprek beëindigd is schakelt deze weer terug naar de muziek.


Alleen nog maar uw eigen muziek op de radio
Wanneer u niet graag naar de muziek van de radio luistert, of alle radioreclames zat bent, kan een FM-transmitter dé oplossing bieden. Een FM-transmitter kan namelijk muziek van vele verschillende audioapparaten afspelen op uw autoradio. Dit gebeurt zeer makkelijk en snel. U verbindt de FM-transmitter met het audioapparaat, selecteert een lege FM-frequentie op de FM-transmitter, en stelt uw autoradio in op deze frequentie. Vanaf nu hoort u alleen nog maar uw eigen muziek op de radio!
 
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017