Hoe train je je hond?

  • Geplaatst op
  • Door Jean-nara
  • 0
Hoe train je je hond?

Iedereen vind het natuurlijk leuk om een puppy te nemen. En ziet hierbij dan vaak de stoute dingen die de puppy doet door de vingers. Want ooh hij is zo schattig ik kan hem toch geen straf geven?!??! FOUT!!!! Als je puppy stout is geweest dan krijgt hij een reprimande, daar zijn ze op zo een jonge leeftijd gevoelig voor en ze onthouden het dan ook beter en sneller net zoals wanneer je ze beloont voor bepaald gedrag. Mocht jij je puppy die nu uitgegroeid is tot een heuse hond niet hebben getraind en wil je dat nu op latere leeftijd alsnog doen, gebruik dan een elektrische halsband.

Elektrische halsband

Het trainen van je hond gaat een stuk sneller met een elektrische halsband dan met de gebruikelijke koekjes methode. Er zijn veel mensen in Nederland die felle tegenstanders zijn van de e-halsband. Echter deze tegenstanders gaan er veelal vanuit dat mensen op een verkeerde manier gebruik zullen maken van de halsband. En eerlijk is eerlijk de kans daartoe is ook erg groot dat men de halsband onbewust verkeerd gebruikt.
 

Als je je hond wilt trainen met een elektronische halsband dan moet je er rekening mee houden dat je binnen 2 seconden na het afgeven van een commando moet reageren. Volgt de hond je commando binnen 2 seconden goed op dan kan je hem belonen met een compliment, een aai of iets lekkers. Volgt de hond je commando niet binnen die 2 seconden op dan zal je een prikkel moeten geven waardoor de hond weet dat hij moet reageren. Dit is dus letterlijk een seconde na het afgeven van je commando als je er goed over nadenkt. Je moet de reacties van je hond dus goed kennen voordat je begint met het trainen door middel van een elektrische halsband.
Op de blog van Draadhaar Bauke staat een uitgebreide uitleg over hoe je je hond het beste kan trainen met een elektrische halsband. Hij maakt gebruik van een Amerikaanse halsband. Er zijn echter ook een stuk betaalbaardere halsbanden te koop in Nederland zelf.
 

Advies

Train je hond al vanaf het moment dat hij een puppy is. Dit voorkomt grotere gedragsproblemen in de toekomst. In eerste instantie zonder halsband pas als hij wat ouder is dan 7 maanden kan je overwegen een halsband te gebruiken. Heb je andere honden zorg dan dat je de honden samen uitlaat. De oudere honden zullen dan als vanzelf de puppy corrigeren.
 

Ben je van plan een al wat oudere hond te trainen reserveer hiervoor dan 5 á 10 trainingsmomenten van elk 10 á 15 minuten. Deze frequentie zal ervoor zorgen dat de commando’s en training beter blijven hangen bij je hond.
 

Zelfs de grote hondenfluisteraar Cesar Millan kan de positieve zijde van het gebruik van een elektronische halsband inzien. Dus waarom wij niet? Gebruik de halsband echter met beleid.
 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017