Infrarood thermometer voor de baby

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
Infrarood thermometer voor de baby

Veel kleine kinderen en baby’s kunnen er niet goed tegen als hun temperatuur rectaal wordt opgenomen, een infrarood thermometer biedt hierbij de uitkomst. Deze koortsthermometer stelt jou in staat om probleemloos de temperatuur van je kind op te nemen. Hieronder beschrijven wij de voordelen ervan en hoe je de thermometer moet gebruiken!

Voordelen infrarood thermometer

Voordelen van de infrarood thermometer zijn:

- Eenvoudig in gebruik
- Je hoeft de baby niet aan te raken
- Voor meerdere doeleinden beschikbaar
- Vaders vinden het nu ook geen probleem om de temperatuur op te nemen

Je kan de thermometer het beste op het voorhoofd van het kind richten voor een zo nauwkeurig mogelijke meting. Daarom wordt het vaak ook een voorhoofdthermometer genoemd. De meting is binnen één tot enkele seconden gedaan. Je kan de temperatuur van de baby opnemen als hij slaapt zonder hem wakker te maken.


Bij het opnemen van de temperatuur van je baby gaat het niet om de precieze nauwkeurigheid. Je wilt dan achterhalen of je baby koorts heeft of niet. Koorts is een temperatuur van 38°C of hoger, daaronder gaat het alleen om een verhoging. Veel mensen denken dat een precieze meting nodig is om koorts te bepalen, waar een richtlijn al voldoende is om te bepalen of een kind koorts heeft.


Kan de normale kwiekthermometer dan weg?

Sommigen raden het dan ook aan om naast de infrarood thermometer ook een gewone thermometer in huis te hebben voor het geval je de aangegeven temperatuur op het scherm niet volledig vertrouwt. Onder artsen geldt als gouden standaard namelijk rectaal meten. Dit geeft de meest accurate lichaamstemperatuur aan.

Bij koorts of een te lage lichaamstemperatuur, dat wil zeggen onder de 36°C, is het verstandig om de huisarts te bellen. Bij een ondertemperatuur kan uw kind namelijk ook behoorlijk ziek zijn.

Andere doeleinden infrarood thermometer

De thermometer kan ook voor andere meetdoeleinden worden gebruikt. Zoals het meten van het temperatuur van het badwater of de temperatuur van de pas opgewarmde melk. Je hoeft dan ook niet meer alleen op je gevoelstemperatuur af te gaan. Hierdoor is er ook minder kans dat het badwater of de melk te warm is voor de baby.

Voor objecten hebben de meeste infrarood meters een beginwaarde van 0°C en een hoogste waarde van 100°C. Voor lichaamstemperatuur geldt een beginwaarde van 32°C  en een hoogste waarde van 42,9°C. Veel infrarood thermometers onthouden hun laatste meting. En deze wordt dan ook weergegeven als je de thermometer aan zet. Onze Infrarood Thermometer Deluxe onthoudt zelfs de laatste 32 metingen. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017