Maak van je tv een smart tv

Maak van je tv een smart tv

De meeste mensen leiden tegenwoordig een druk bestaan. Op het moment dat er dan eindelijk genoten kan worden van een uurtje bank hangen en tv kijken worden er vaak geen leuke programma’s uitgezonden. Een optie is dan om een programma te kijken via internet. Het nadeel hiervan is dat kijken via een laptop vaak minder comfortabel is. Dat is precies de reden dat de Smart TV in het leven geroepen is. In dit blog zullen we uitleggen wat een smart tv precies is en hoe u thuis van uw gewone tv een smart tv maakt.

Wat is een smart tv?

De meest gebruikte omschrijving voor een smart tv is een tv met internet. Een smart tv houdt echter meer in dan simpelweg een tv met internet. Het belangrijkste kenmerk is inderdaad dat een smart tv verbonden is met het Wi-Fi netwerk. Je zou kunnen zeggen dat de Android tv verder ook met u meedenkt. Hieronder zullen we uitleggen wat de functies zijn van een smart tv.

Internet en applicatie gebruik

Zoals eerder gezegd is, is internet de meest bekende functie van een smart tv. Dit komt doordat deze functie de basis vormt van de smart tv. Doordat er internet op de tv zit kunt u gemakkelijk online programma’s kijken. Een groot voordeel hiervan is dat u niet meer uw favoriete programma zult missen. Ook kunt u eenvoudig online films kijken. Is er dus een avond niks leuks op tv? Dan kunt u simpelweg een keuze maken uit het ruime online assortiment. Ook het kijken van bijvoorbeeld Youtube filmpjes, dingen opzoeken in Google en surfen op het internet is mogelijk. Verder kunt u gebruiken maken van oneindig veel applicaties. Denk hierbij aan: Facebook, Skype, Twitter, Netflix, Spotify, Youtube, Pathé thuis, uitzending gemist, Videoland, RTL XL, Candy Crush, etc.


Gemakkelijk bestanden delen

Doordat de smart tv verbonden is met hetzelfde Wi-Fi netwerk als uw tablet, laptop en smartphone kunt u eenvoudig bestanden delen tussen de verschillende apparaten. Hierdoor kijkt u gemakkelijk de foto’s en filmpjes die u met uw smartphone heeft gemaakt op een groot scherm.


Gebruik uw tablet of smartphone als afstandsbediening

Met de smart tv hoeft u niet bang te zijn voor lege batterijen in uw afstandsbediening. U kunt de meeste tv’s met internet namelijk gemakkelijk bedienen met uw tablet of smartphone. Het enige wat er meestal voor nodig is, is een applicatie. Zodra deze geïnstalleerd is kunt u eenvoudig uw tablet of smartphone als afstandsbediening gebruiken. Het voordeel hiervan is dat u op deze manier veel sneller tekst in voert op uw smart tv.


De smart tv denkt met u mee

Naast het gebruik van internet is de smart tv ook in staat om uw voorkeuren te onthouden. Kijkt u regelmatig een romantische komedie of een spannende serie? In dat geval zal de smart tv u aanbevelingen doen die in hetzelfde rijtje thuis passen. De tv met internet onthoudt u kijkgeschiedenis en zoekgeschiedenis. Hierdoor weet de tv met internet precies uw voorkeuren. Ook is het mogelijk om herinneringen te plaatsen, zodat u altijd op tijd kunt inschakelen voor uw favoriete programma. Een andere optie is om de tv met internet de opdracht te geven om een film op te slaan op uw harde schijf. Hierdoor kunt u de film terug kijken op het moment dat het u uitkomt!


Dual view

Op het moment dat u een spannende film of wedstrijd aan het kijken bent wilt u hier natuurlijk niks van missen! Daarom is het met een smart tv mogelijk om dingen op te zoeken terwijl het programma dat u kijkt onderin zichtbaar blijft. Hierdoor kunt u dus gemakkelijk een Twitter of Facebook update doen terwijl u tv kijkt. Zodra u een camera en een microfoontje aansluit is het zelfs mogelijk om tijdens die spannende wedstrijd te Skypen met uw vrienden, zodat u direct alles kunt bespreken!
De kosten van een nieuwe smart tv liggen vaak nog vrij hoog. Vooral als u een tv zoekt met een groot scherm en een goede beeldkwaliteit betaald u honderden euro’s. Vooral als u al en mooie grote en dure tv heeft hangen wilt u natuurlijk niet opnieuw veel geld uitgeven aan een tv. Met een Android stick kunt u gemakkelijk van uw gewone tv een tv met internet maken.


Android tv sticks

Een Android tv stick is in feite een Android mini PC. Android mini pc’s zijn er in verschillende soorten en maten de prijzen beginnen bij 55 euro wat natuurlijk aanzienlijk minder is dan een nieuwe tv.Android USB stick/ Android box/ Android mini pc.


Een Android USB stick is in feite een USB stick met een HDMI aansluiting. Op de tv stick zit een Android besturingssysteem, mogelijkheid voor een Wi-Fi aansluiting, RAM geheugen en een processor. Zodra u de stick in uw tv doet kunt u een internetverbinding tot stand brengen met uw Wi-Fi netwerk. Hierdoor krijgt uw tv een heleboel functies die uw computer ook heeft en kunt u online genieten van films en gemakkelijk applicaties downloaden. De bediening van de Android sticks varieert. Vaak is het mogelijk om uw tv via een normale afstandsbediening, een smartphone, een tablet of een toetsenbord en muis te bedienen. De Android tv USB stick is één van de varianten en wordt vaak ook een Android mini pc genoemd. Daarnaast is de Android mini pc ook verkrijgbaar in de vorm van een box. In alle gevallen doen de Android mini pc’s hetzelfde. Ze functioneren allemaal als een handig middel om van uw gewone tv een smart tv te maken. De verschillen zullen hem vaak zitten in de prijs, het geheugen en de processor.
U kunt er dus voor kiezen om een dure smart tv te kopen. Voor de meeste mensen is het een beter keuze om een Android tv stick te kopen. Dit omdat het vaak kosten bespaart en u gewoon gebruik kunt maken van uw huidige tv scherm.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017