Muizen verjagen met geluid.

  • Geplaatst op
  • Door Jean-nara
  • 0
Muizen verjagen met geluid.

Muizen gaan meestal huizen in om er voedsel te zoeken of om er een nest te bouwen. Zodra muizen een nest willen gaan bouwen in je woon of werkomgeving dan heb je mogelijk een probleem. Muizen planten zichzelf namelijk razendsnel voort. In sommige gevallen kan je niet zoveel doen om een muizenplaag te voorkomen. Dit kan liggen aan de omgeving waarin je woont of de wijze waarop je huis is gebouwd. Een muis heeft geen grote opening nodig om je huis in te komen. Een opening ter grote van een potlood of pen is al groot genoeg voor hen om zich doorheen te wurmen.

Hoe herken je muizen in huis?

In sommige gevallen kan je al merken dat je muizen in huis hebt doordat je ze hoort lopen. De schrik als je er een ziet lopen is echter groter. Verder kun je muizen in huis herkennen aan knaagschade en de uitwerpselen zowel de korreltjes mest die je kan zien (ziet er een beetje uit als hagelslag) of de penetrante geur van hun urine.
De knaagschade zie je meestal ter hoogte van je plinten. Vaak komt de schade ook veel voor bij het aanrecht of in de kastjes onder de spoelbakken en die waar de afvoerleidingen naar de buitenmuur lopen.

 

Hoe bestrijd je muizen?

Je kan muizen op drie verschillende manieren bestrijden met behulp van kruiden, muizengif, muizenvallen of door ultrasoon geluid.

Ultrasoon geluid is een diervriendelijke manier om muizen te verjagen uit je woning. Daarnaast hoef je bij deze manier van muizenbestrijding geen muizen te vangen nog moet je dode muizen zoeken of op te ruimen. De muizen gaan uit zichzelf weg doordat zij niet tegen het geluid kunnen. Een nadeel van het ultrasone geluid is dat uw andere huisdieren zoals uw hond of kat er ook last van zouden kunnen hebben. Ook gaat het geluid niet door dikkere muren heen, als u last heeft van muizen op meerdere plekken dan zou u dus meerdere muizenverjagers moeten aanschaffen.

Een andere manier om muizen te verjagen is door middel van kruiden. Dit werkt echter niet altijd, aangezien muizen al veel in de omgeving van mensen zijn en in sommige gevallen al gewend zijn aan de geuren. Een aantal kruiden waarvan er wordt gezegd dat ze muizen verjagen zijn: kamille, lavendel, pepermunt, chilipeper of kruidnagel.

Muizengif is een relatief goedkope manier om muizen te bestrijden. Je zet een lokdoosje in de buurt van waar je vermoed dat de muizen zitten en houdt dan bij of de muizen ook werkelijk van het lokvoer (vergif) eten.

Muizenvallen zijn goedkoop qua aanschaf, echter je zult de dode muizen zelf moeten verwijderen uit huis. En dat is niet een klusje die iedereen even leuk zou vinden. De muis hoeft niet meteen dood te gaan als hij in een muizenval loopt, hij kan zichzelf ook alleen verminken. Ook zijn muizenvallen niet echt veilig om te hebben in een huis met kinderen. Die zouden zichzelf per ongeluk kunnen bezeren als zij met de vallen zouden spelen.
Een iets duurder alternatief voor de gewone muizenval is een diervriendelijke muizenval, ook wel bekend als een eenwegs val, hierin vang je de muis en die kan je dan weer op een ruime afstand van je huis vrij laten in bijvoorbeeld een bos.

De meeste mensen geven de voorkeur aan de eerste twee manieren om zelf muizen te verjagen. Echter in grote steden zoals Amsterdam zal men al snel een professional inschakelen om van de muizen af te komen.

 

Waarschuwing omtrent zwangere vrouwen en het gebruik van ultrasoon geluid.

Een ultrasoon apparaat mag niet worden gebruikt in de omgeving van zwangere vrouwen. Het is wettelijk bepaald dat zwangere vrouwen niet in direct contact mogen komen met een ultrasonore trillingsbron. Voor ultrasonore luchttrillingen met een frequenties hoger dan 20kHz geld momenteel een grenswaarde van 110dB(A) per tertsband. Deze bepaling is er omdat de directe overdracht van trillingen mogelijke weefselbeschadiging tot gevolg kan hebben. Ook is er nog onvoldoende bekend over de mogelijke gehoorbeschadiging die een ongeboren kind zou kunnen oplopen door het ultrageluid.

 

Nu het weer wat kouder wordt zouden wij je adviseren om de muizen voor te zijn die op zoek zijn naar een warme schuilplaats. Schaf een ultrasone muizenverjager aan en bespaar jezelf ongewenste gasten.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017