Neushaar verwijderen? Dit zijn handige tools

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
Neushaar verwijderen? Dit zijn handige tools

Veel mensen hebben last van te veel of te lang neushaar. Bij ouderen zal dit probleem iets vaker voorkomen, omdat de regulatie van het neushaar onder invloed staat van hormonen. Deze hormoonhuishouding verloopt bij hen iets anders. In deze blog leest u alles over het verwijderen van neusharen.

Wat is de functie van neushaar?
De functie van neushaar is te voorkomen dat er vuil in de neusholte komt. Als we geen neushaar zouden hebben zouden er allerlei stoffen gemakkelijk de neusholte binnengaan, wat infecties en ontstekingen op kan leveren. Neushaar heeft dus een beschermende functie. Maar soms groeit het neushaar zo erg dat het de neus uit komt. Veel mensen vinden dit niet prettig of er onverzorgd uit zien.

  
Neushaar knippen

Knippen is een van de meest makkelijke manieren om neushaar korter te maken.
- Voordeel: de haartjes worden meestal niet volledig verwijderd, waardoor de beschermende functie ervan nog wel intact blijft.
- Nadeel: je kan je met een schaartje verwonden en het resultaat is maar voor korte duur, waardoor je het binnen een korte tijd opnieuw moet doen.


Neushaar epileren
Het is ook mogelijk om neushaar te epileren met een pincet, een relatief goedkope methode om neushaar te verwijderen.
- Voordeel: de haartjes worden inclusief haarzakje verwijderd en groeien daardoor niet snel terug.
- Nadeel: epileren van de neusharen is vaak erg pijnlijk en duurt lang.


Neushaar waxen
Het waxen van neushaar gebeurt nog niet erg lang. De warme was wordt op het neushaar gedaan, waarna deze met een speciaal waxpapiertje wordt weggetrokken.
- Voordeel: de haartjes blijven voor langere tijd weg en de neus ziet er weer verzorgd uit.
- Nadeel: het waxen kan pijnlijk zijn.


Neushaar trimmen
De laatste mogelijkheid is om de neusharen te trimmen. Met een speciale neushaartrimmer verwijder je makkelijk de neusharen.
- Voordeel: neusharen verwijderen met een neushaartrimmer gebeurt erg snel.
- Voordeel: ook te gebruiken voor haar in het oor.
- Nadeel: de haren groeien redelijk snel weer terug. Maar deze kunnen wel weer snel en pijnloos met de trimmer verwijderd worden.


De beste manier?
Iedereen heeft wellicht een persoonlijke voorkeur, maar bovenstaande voor- en nadelen tegen elkaar afwegend, lijkt het erop dat de neushaartrimmer een van de fijnste manieren is om neushaar te verwijderen.


Neushaartrimmer
In het assortiment van Tech66 bevinden zich verschillende voordelige neushaartrimmers. Deze trimmers zijn ook allemaal te gebruiken voor het verwijderen van oorhaar. De neus en oortrimmers hebben een compact formaat en zijn makkelijk overal mee naar toe te nemen. Ook is hygiëne gegarandeerd, door een afsluitdop en bijgeleverde schoonmaakborsteltjes.


Neusharen verwijderen

Veel mensen hebben last van hun overtollig neushaar en zoeken naar een oplossing om dit te verwijderen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen: knippen, epileren, waxen en trimmen. Trimmen lijkt de meeste voor- en de minste nadelen te hebben. Het voordeel van trimmen is dat de trimmer ook te gebruiken is voor het verwijderen van haar in het oor. Bovendien worden de haren niet volledig verwijderd, waardoor er nog steeds bescherming is van de neusholte. Iets wat niet bij alle methoden het geval is.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017