No strings attached: draadloos uw smartphone of iPhone opladen

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
No strings attached: draadloos uw smartphone of iPhone opladen

Het opladen van uw smartphone of iPhone met een kabel kan om meerdere redenen leiden tot irritatie. Ten eerste moet u uw smartphone of iPhone, wanneer u deze wilt gebruiken terwijl deze oplaadt, eerst uit het stopcontact trekken en van de kabel afhalen. Daarnaast is het ook een probleem dat oplaad-poort van smartphone en iPhones vaak kwetsbaar zijn, waardoor deze op den duur niet meer goed te gebruiken zijn door bijvoorbeeld stof. Ook kan het zijn dat de poort door veelvuldig gebruik van de oplader niet goed contact meer maakt met de oplader. De oplossing voor al deze problemen is uw smartphone of iPhone draadloos op te laden met een Qi-ontvanger en met behulp van een draadloos oplaadstation.

Draadloos opladen: welke smartphones zijn hiervoor geschikt?

Niet elke smartphone is meteen geschikt om draadloos te kunnen opladen. Elke smartphone of iPhone heeft een zogenaamde Qi-ontvanger nodig. Een Qi-ontvanger zorgt ervoor dat de iPhone of elke andere smartphone contact kan maken met de daadwerkelijke draadloze oplader zodat deze uw smartphone van voeding kan voorzien. In de nieuwste modellen telefoons is een Qi-ontvanger standaard ingebouwd, zoals in de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Ook merken als HTC, Nokia en LG hebben een ontvanger ingebouwd in hun nieuwste modellen. Apple daarentegen heeft nog in geen enkele iPhone een Qi-ontvanger gemonteerd. 


Geen ingebouwde Qi-ontvanger? Gebruik een externe Qi-ontvanger
Door een externe Qi-ontvanger aan te schaffen kunt u uw smartphone alsnog geschikt maken voor draadloos opladen. Een voorbeeld hiervan is de iPhone lightning draadloze oplaad-ontvanger. Deze bevestigt u aan de buitenkant. Door gebruik te maken van een extern hoesje zorgt u ervoor dat de Qi-ontvanger op zijn plek blijft. Deze externe Qi-ontvanger komt ook beschikbaar met een micro USB-aansluiting voor andere smartphones. Sommige hoesjes hebben ook een Qi-ontvanger ingebouwd, zoals het draadloze oplaadhoesje voor de iPhone 6 Plus. U heeft dan direct bescherming en een opgeladen batterij in één. De andere optie: de Qi-sticker

Wanneer uw telefoon niet standaard beschikt over een Qi-ontvanger, dan kunt u ook een sticker aanschaffen waarmee u alsnog contact kunt maken met een oplader. Deze kunt u op de batterij van uw smartphone plaatsen, bijvoorbeeld bij telefoons van Samsung. De oplaad-poort van uw smartphone hoeft u zo niet te gebruiken. Deze optie is echter niet geschikt voor elke smartphone, omdat niet elke smartphone gemakkelijk uit elkaar te halen is zodat u de sticker op de batterij kunt plaatsen. Dit geldt bijvoorbeeld voor iPhones, en u kunt bij deze modellen dus beter gebruik maken van een externe Qi-ontvanger. Draadloos opladen: hoe werkt het?

Om uw smartphone draadloos te kunnen opladen, heeft u nog een oplaadstation nodig. Een voorbeeld hiervan is de draadloze oplader van 3-Coils. Als u uw smartphone met Qi-ontvanger op deze oplader legt, zal deze beginnen met opladen. Wanneer u een berichtje krijgt of gebeld wordt, haalt u uw smartphone of iPhone gemakkelijk van de oplader af. De draadloze oplader heeft een lange kabel, waardoor deze op elke gewenste plek kan worden neergezet.

 
 

Om uw smartphone dus geschikt te maken voor draadloos opladen, heeft u een Qi-ontvanger en een oplaadstation nodig. De ontvangers zijn niet altijd ingebouwd in smartphones, maar dit kunt u oplossen door een Qi-sticker of externe Qi-ontvanger aan te schaffen. Bovendien zijn er steeds meer bedrijven, zoals bijvoorbeeld meubel-giganten, die inspelen op deze trend van draadloos opladen. Het zal niet lang meer duren of u kunt uw smartphone met Qi-ontvanger opladen in uw hotelkamer zonder dat u uw eigen oplaadstation of oplaadkabel mee te nemen. Tot die tijd kunt u echter terecht bij onze webshop voor zowel Qi-ontvangers als draadloze opladers.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017