Opvallen? Dat doe je met deze fietswiel verlichting!

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
Opvallen? Dat doe je met deze fietswiel verlichting!

Als je een echte fanatieke fietser bent is het belangrijk veilig en in het donker ook zichtbaar de weg op te gaan. Zeker in de winter is het belangrijk dat andere weggebruikers je kunnen zien. De Rijksoverheid heeft met betrekking tot fietsverlichting een aantal regels opgesteld. Als je graag wat meer doet met licht en je fiets dan kan fietswiel verlichting een originele hippe oplossing bieden.

Het belang van fietsverlichting
Het is belangrijk dat fietsers in het donker en bij slecht zicht goed te zien zijn in het verkeer. Wanneer andere weggebruikers jou als fietser niet goed kunnen zien, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Zeker in de winter en bij gevaarlijke weersomstandigheden zoals neerslag moet je als fietser goed zichtbaar zijn.


De regels omtrent fietsverlichting
Er zijn verschillende regels opgesteld door de Rijksoverheid met betrekking tot fietswielverlichting. Het voorlicht op een fiets moet wit of geel zijn, het achterlicht rood. Dit mogen ook losse lampjes zijn, maar ook hiervoor gelden specifieke regels. Wanneer er zonder voor- of achterlicht wordt gefietst in het donker, bij schemer of slecht zicht, of wanneer de verlichting een afwijkende kleur heeft, kan een boete worden uitgeschreven.


Vrolijkere fietsverlichting

Wanneer je de gewone verlichting saai vindt en iets meer van je fiets wilt maken, kun je eens iets nieuws proberen: fietswiel verlichting. Er zijn verschillende soorten fietswiel verlichting. Fietswiel verlichting is eenvoudig in het voor- of achterwiel te installeren. Er zijn verschillende soorten fietswiel verlichting, met diverse eigenschappen.


Fietswielverlichting bij Tech66

Bij Tech66 hebben we twee soorten fietswiel verlichting. Er is een LED lamp met 32 lampjes in vier verschillende kleuren: rood, oranje, blauw en groen. Je kunt een van de 32 patronen kiezen! De fietsverlichting is waterproof dus werkt ook gewoon in de regen. Voor de echte creatieveling onder ons is het ook nog mogelijk om eigen patronen te maken, die je voorprogrammeert op de computer. Met deze lamp heb je keuze uit 40 verschillende patronen, 5 Engelse woorden en 4 berichten die je zelf kunt aanpassen. Zo steel jij ongetwijfeld de show met jouw unieke fietsverlichting.


Let op!
Let op: de fietswiel verlichting is geen vervanging van de standaard, verplichte fietsverlichting. Je bent nog steeds verplicht om voor een wit of geel en achter een rood lampje op de fiets te dragen. Ook voor deze lampjes kun je bij Tech66 terecht.


Be a light to the world
Als fietser moet je goed zichtbaar zijn in het verkeer. Zeker in het donker is het belangrijk dat je genoeg opvalt. Zorg daarom altijd voor een wit of geel lampje voor en een rood lampje achter op de fiets. Wanneer je echt graag wilt dat je opvalt kun je originele fietswiel verlichting gebruiken. Zo ziet iedereen jou zeker! 
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017