Pluisjes op kleding verwijderen? Zo doe je dat!

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
Pluisjes op kleding verwijderen? Zo doe je dat!

Pluisjes op je kleren kunnen een geweldige outfit enorm verpesten. Zeker bij kleding met donkere kleuren gebeurt dit snel. Dat is zonde, want kleding ziet er dan oud en onverzorgd uit. Een pluisjes verwijderaar kan ervoor zorgen dat jouw kleding er weer stralend en verzorgd uitziet. In deze blog worden de pluisjes verwijderaar en de alternatieve manieren besproken waarmee je pluisjes van kleding kunt verwijderen.

Pluisjes verwijderaar
Een pluisjes verwijderaar is een soort ‘scheerapparaat voor kleding’. Het is een elektrisch apparaatje dat meestal werkt op batterijen en in een handomdraai pluizen van kleding verwijdert. De meeste pluisjes verwijderaars beschikken over een doorzichtig reservoir, waardoor je snel ziet wanneer deze geleegd moet worden. Het grote voordeel van een pluisjes verwijderaar is dat deze geschikt is voor alle stofsoorten. Zo ziet al jouw kleding er weer gloednieuw uit.
 

Andere opties met pluisjes verwijderaar
De pluisjes verwijderaar kan niet alleen worden gebruikt om pluisjes op kleren te verwijderen. Het apparaat kan ook worden ingezet om pluizen te verwijderen op plafonds, tapijt of autostoelen.


Alternatieven voor pluisjes verwijderaar
Naast de pluisjes verwijderaar zijn er ook andere mogelijkheden om pluisjes van kleding te verwijderen. Het nadeel van deze methoden is dat deze niet altijd geschikt zijn voor alle soorten stof.

Plakband
- Wikkel een stuk breed plakband om je vier vingers (wijs-, middel-, ringvinger en pink) met de plakkende kant naar buiten.
-Druk met het plakband zachtjes op het deel van de kleding met de pluisjes.
- Vervang het plakband wanneer het stuk vol met pluisjes zit.
- Herhaal eventueel wanneer nog niet alle pluisjes verwijderd zijn.

De pluizenroller
Een pluizenroller is een goedkoop instrument waarmee je de pluisjes van je kleding kunt rollen. Deze zijn vaak verkrijgbaar bij drogisterijen en huishoudelijke winkels. Zo gebruik je een pluizenroller:
- Leg het kledingstuk met pluisjes op een schone en vlakke ondergrond.
- Rol met de pluizenroller over het deel van de kleding waar de pluizen zitten, terwijl je met je andere hand de kleding stevig vasthoudt.
- Wanneer de pluizenroller vol pluisjes zit kan je het stuk plakkerig papier van de roller aftrekken.
- Dit kan je herhalen totdat het kledingstuk ontdaan is van alle pluisjes.

Overige manieren
- Puimsteen
- Oud scheermesje
- Klittenband
- Nat schuursponsje

Nooit meer pluizende kleren
Met een pluizen verwijderaar hoef je je nooit meer onzeker te voelen over pluizende kleren. Het apparaatje verwijdert snel en eenvoudig de pluisjes van de kleren, waardoor deze er weer als nieuw uitzien. Ook voor plafonds, tapijt of autostoelen kan een pluizen verwijderaar gebruikt worden. Er zijn meerdere alternatieven, maar het grote voordeel van een pluizen verwijderaar is dat deze geschikt is voor alle stoffen en je deze maar een keer hoeft aan te schaffen.

 
Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017