Quad core processor

Quad core processor

We hebben tegenwoordig allemaal een smartphone of computer. We weten ook allemaal hoe deze werkt maar wat weten we over de binnenkant? De processor bijvoorbeeld.

Wat weten we over de Processor?

De processor, ook wel CPU (Central Processing Unit) is het belangrijkste bij een computer. De processor is grotendeels verantwoordelijk voor de prestaties van de computer. De processor verstuurt alle resultaten en verwerkt alle instructies naar de chipset. Daarna worden die gegevens doorgestuurd naar de verschillende onderdelen van de computer.


Dual-core

Dual-core betekend letterlijk in het Nederlands dubbele kern. Dit betekend dus dat er twee processoren in één elektronisch apparaat verwerkt zijn. Dit heeft als resultaat dat de prestaties van de computer sneller en beter zijn, terwijl de accu langer mee gaat. Bij grote opdrachten op de computer kan de dual-core het dus beter aan doordat de processor de intensiviteit kan delen over twee processoren. Dat ook resulteert in een zuiniger energieverbruik.

In 2011 kwam LG (Optimus 2X) met de eerste smartphone met een dubbele processor.Quad-core

Na de dual-core is de quad-core op de markt gekomen. Deze processor bestaat dus uit vier processoren. Hierdoor is de computer, tablet of smartphone nog sneller in gebruik en gaat de accu langer mee. Het voordeel bij een laptop met een quad-core processor is dat het apparaat minder snel warm wordt. Bij een smartphone gaat de accu langer mee en het gebruik van de smartphone is een stuk sneller. Ideaal dus om filmpjes van bijvoorbeeld Youtube of Facebook sneller af te spelen.

Het nadeel van de multikernprocessor is dat als één processor het niet meer doet, dan doe de andere het ook niet meer. Daarnaast schakelen sommige software (veelal oude programma’s) niet automatisch om naar de multikernprocessoren. Dus werkt het als nog hetzelfde als een enkele processor.

 


Jiayu G5

De nieuwste telefoon van Jiayu (G5)heeft een 1.5GHz quad-core processor. Hiermee onderscheidt het merk Jiayu zich ten opzichte van andere telefoonmerken zoals iPhone. Namelijk de iPhone 5s heeft nog een dual-core. Ook heeft de Jiayu G5 2 GB RAM aan werkgeheugen. Jiayu probeert voor te lopen qua technologie maar houdt de prijzen wel laag! Zo kost de Jiayu G5 slechts € 300,00 terwijl de iPhone 5s a gauw € 600,00 kost.

 


Huawei ascend p7

Huawei heeft zich in Nederland in korte tijd bekend gemaakt. Dit merk uit China behoort nu al tot het rijtje Samsung, iPhone en Sony. Ook dit merk bevat lage prijzen voor hun smartphones. Neem nou de Huawei p7, dat heeft een quad-core processor, 2GB aan werkgeheugen en de telefoon kan op het nieuwe 4G-netwerk. Dit toestel kost in Nederland maar € 320,00.

Bent u geïntereseerd in smartphone accessoires? op tech66.nl hebben we een brede assortiment van smartphone accessoires.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017