Wat is WI-FI?

Wat is WI-FI?

Wi-Fi oftewel Wireless Fidelity is een technologie waarmee het mogelijk is op korte afstand draadloos gegevens te versturen. Kortom u kan op deze manier gebruik maken van het internet zonder dat u hier een internetkabel voor nodig heeft.

Ideaal voor bedrijven zodat medewerkers hun laptop mee naar huis kunnen nemen en vervolgens op het bedrijf weer gemakkelijk verbinding kunnen maken met het internet. Deze technologie is ook perfect voor scholen.

Om zelf een Wi-Fi modem aan te schaffen heeft u eerst een internetverbinding nodig. Daarnaast heeft u nog een wireless router nodig voor Wi-Fi. Als u overal in uw huis snel internet wil hebben dan is het, het beste om twee wireless routers aan te schaffen. Deze routers linken elkaar dan door.

Wat is een WI-FI ontvanger en hoe gebruik ik hem?

Als uw computer, laptop of netbook geen mogelijkheid heeft om Wi-Fi te ontvangen. Dan kunt u door middel van de Wi-Fi ontvanger alsnog draadloos verbinding maken met het internet. Het makkelijkste is om een Wi-Fi ontvanger te kopen met een USB ingang. Dan stopt u de USB stick in uw laptop en dan kunt u Wi-Fi ontvangen. Dus u heeft nog geen internetverbinding, enkel de mogelijkheid om het te kunnen ontvangen. Vervolgens kijkt u op uw apparaat waar u mee het internet op wil gaan. Daar gaat u naar de internet knop in de startbalk en daar kunt u uw geschikte netwerk vinden.

 

Is er altijd een goede Wi-Fi verbinding in de buurt?

Mocht u in een dichtbevolkt gebied wonen, bijvoorbeeld de Randstad. Dan komen er in uw netwerkenlijst veel Wi-Fi toegangen te staan. Vaak zijn de meeste beveiligd door middel van een password, omdat mensen niet willen dat iedereen gratis op hun verbinding kan. Want hoe meer mensen er op een Wi-Fi zitten, des te trager de verbinding wordt. Daarom is het beste om zelf een router te hebben om zelf de Wi-Fi te kunnen ontvangen.

 

Voor welke producten kan ik een WI-FI ontvanger voor gebruiken?

De Wi-Fi ontvanger kunt u voor alle producten gebruiken die gebruik kunnen maken van het internet. Het gaat hier om mobiele telefoons, laptop’s, computers, tablet’s, consoles zoals Playstation, XBOX en televisies.  

 

Wat zijn WI-FI versterkers?

De Wi-Fi versterker oftewel de Wi-Fi reapter is een apparaat dat het Wi-Fi signaal vergroot. Dat wil zeggen dat als u een matig bereik heeft dan doet u er goed aan om een Wi-Fi versterker te kopen, omdat dan het bereik vergroot wordt en automatisch uw Wi-Fi verbinding een stuk sneller gaat.


 

Wat is een WI-FI hotspot

Een Wi-Fi hotspot is een veredelde router waar ook de inlogpagina op draait. Dit houdt in dat u pas op internet kan als u een wachtwoord heeft ingevuld. Bijvoorbeeld bij een internetcafé koopt u toegang tot het internet. Vervolgens krijgt u een kaartje waar een code op staat, die u in de computer moet invullen om tijdelijk verbinding te hebben op het internet. In veel gevallen is de hotspot een extra dienst dat het restaurant, hotel of café biedt.

 

 

Verschillende snelheden voor Wi-Fi ontvangers:

Bij het aanschaffen van een Wi-Fi ontvanger kunt u kijken naar de snelheid van de ontvanger. Hieronder staan de verschillende snelheden waar u naar moet kijken bij het aanschaffen van een ontvanger.

 

IEEE 802.11b (tot 11 Mbps)

Als u een Wi-Fi  wil aanschaffen dan moet u goed kijken naar de snelheid van de ontvangers. De ‘b’-standaard kan een maximale snelheid van 11 megabyte per seconde bieden. Dit apparaat heeft een bereik tot ongeveer 150 meter en de internetverbinding is stabiel. Het nadeel van deze ontvanger is dat hij storingen kan veroorzaken, als er veel mensen gebruik maken van deze verbinding. Ook heeft de ‘b’-standaard ook last van slechte weersomstandigheden zoals onweer.IEEE 802.11g (tot 54 Mbps)

De ‘g’-standaard is vijf maal zo snel als de ‘b’-standaard. Als u wilt overstappen van de ‘b’-standaard naar de ‘g’-standaard is dat gemakkelijk. Dit komt doordat deze apparaten dezelfde frequentie gebruiken (2,4 GHz). Het nadeel van deze standaard is dat hij veel last heeft van storende signalen van elektrische apparatuur.IEEE 802.11n (tot 300 Mbps)

U kunt ook gemakkelijk overstappen van de standaarden hierboven op de ‘n’-standaard. Het voordeel van de ‘n’-standaard is dat hij een snelheid van 300 megabyte per seconde heeft en een bereik van 250 meter. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017