Wordt jouw iPhone te warm? Dit doe je eraan!

  • Geplaatst op
  • Door Daan
  • 0
Wordt jouw iPhone te warm? Dit doe je eraan!

De temperatuur waarbij een iPhone optimaal functioneert ligt tussen de 0 en 35 °C. Misschien heb je op een warme zomerdag wel eens meegemaakt dat jouw iPhone de volgende melding gaf: “De iPhone moet afkoelen voordat u deze kunt gebruiken.” Deze melding verschijnt om te zorgen dat de interne hardware niet beschadigd raakt.

Oorzaken van oververhitte iPhone
Er kunnen verschillende oorzaken zijn waardoor een iPhone te warm wordt. Enkele daarvan zijn:

- De iPhone heeft in de warme zon gelegen en de temperaturen overstijgen de 35 °C, bijvoorbeeld wanneer je op een terras zit, op het strand bent of de iPhone in een warme auto heeft gelegen.
- Je bent bepaalde apps vergeten uit te schakelen, zoals decamera-app en de navigatie app. Wanneer je daarna jouw iPhone wegstopt, kan de iPhone ook oververhit raken.
- Opladen met defecte lader. Dit kan ervoor zorgen dat de iPhone sneller heet wordt. Bij goedkope (namaak)opladers is deze kans groter. 
 

Wat doet een te hete iPhone?
Wanneer een iPhone te heet wordt, kan de melding verschijnen dat de iPhone moet afkoelen.  Het kan ook voorkomen dat de helderheid van het beeld afneemt. In beide gevallen is het verstandig om de iPhone in de schaduw of op een koelere plek te leggen. Het afkoelen duurt ongeveer een kwartier. De draadloze functies schakelen automatisch over op de energiezuinige modus. Dit kan ervoor zorgen dat je tijdelijk geen gebruik kunt maken van de telefoon, sms, iMessage, camera en flits.
 

Gevolgen voor iPhone
Wanneer je de iPhone lang gebruikt bij temperaturen lager dan 0 °C of hoger dan 35°C, kan dit schade veroorzaken aan de batterij. Het is niet zo dat de iPhone meteen stuk gaat, maar de batterij zal steeds korter meegaan. 
 

Hoe voorkom ik dat mijn iPhone te warm wordt?
Hier volgen een aantal tips die eraan kunnen bijdragen dat jouw iPhone niet oververhit raakt:
- Voorkom direct contact komt met zonlicht.
- Vermijd een hete (leren) stoel, tafel of ander materiaal dat snel warm wordt, zoals metaal.
- Laad de iPhone niet op in de zon en ook niet met hoesje.
- Sluit zoveel mogelijk apps en draadloze verbindingen (Bluetooth, Wi-Fi, etc.) af. Multitasken vergroot de kans dat de iPhone te warm wordt.
- Wanneer je een iPhone gebruikt voor navigatie maar de instructies op het display niet nodig hebt, kun je het beste het scherm afsluiten.
- Schakel indien mogelijk de vliegtuigmodus in.  
 

Accessoires voor mooi weer
Er zijn diverse accessoires die van pas kunnen komen bij zonnig weer. Zoals vermeld is een hoesje niet handig, maar als je jouw iPhone bij mooi weer toch enige bescherming wilt bieden kan een bumper handig zijn. Als je jouw iPhone-scherm niet meer kunt lezen, kunnen speciale ‘anti-glare’ screenprotectors een oplossing bieden. Wanneer je op het strand of op het water bent en graag jouw iPhone wilt beschermen, zou een waterdichte hoes goed van pas kunnen komen.
 

Nooit meer een oververhitte iPhone
In de zomer komt het vaak voor dat een iPhone te heet wordt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om dit te voorkomen, omdat een te warme iPhone schadelijk kan zijn voor de batterij. Met behulp van verschillende tips kun je voortaan een te hete iPhone voorkomen.  Het is niet alleen belangrijk om een iPhone tegen de zon te beschermen, maar ook tegen vuil, krassen en andere beschadigingen.
  

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Reageren
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
J&S | Algemene voorwaarden | Privacy statement
Copyright © 2016-2017